Τελευταία ανανέωση: 8/11/2019


ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΙΣ 15:40 ΜΕ ΑΚΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΠΟΛΙΣ 99,4




*** ΟΙ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΜΟΥ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΝΕΟ SITE METEO-THESSALIA.GR ***

Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Ο καιρός έως και το τέλος του Απριλίου

 Τις τελευταίες ημέρες οι περισσότερες περιοχές της Ευρωπαικής Ηπείρου βιώνουν άκρως καλοκαιρινές θερμοκρασίες.
 Χαρακτηριστικά το θερμόμετρο έφτασε την Πέμπτη 19 Απριλίου σε περιοχές την νοτιοανατολικής Αγγλίας ακόμα και τους 30 βαθμούς κελσίου,ενώ σε περιοχές της Γερμανίας όπως στην πόλη της Κολωνίας η θερμοκρασία έφτασε και τους 32 βαθμούς κελσίου.
 Όλα αύτα ειναι αποτέλεσμα του εκτεταμένου αντικυκλώνα ο οποίος εδώ και αρκετές ημέρες έχει καλύψει ολόκληρη σχεδόν την Ευρώπη-εξαίρεση αποτελούν τα βόρεια τμήματα της Φιλανδίας,όπου εκεί σημειώνονται βροχές και χιονοπτώσεις με χαμηλές θερμοκρασίες-με αποτέλεσμα την ξηρασία και τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που παραπέμπουν σε μέσα καλοκαιριού.
 Στην εικόνα που ακολουθεί βλέπετε στον χάρτη του προγνωστικού μοντέλου ECMWF για σήμερα Σάββατο 21 Απριλίου με το Υ τις υψηλές πιέσεις σε όλη την Ευρώπη πράγμα που σημαίνει καλοκαιρία με ανοιξιάτικες θερμοκρασίες και με το Χ στα βόρεια της Φιλανδίας το βαρομετρικό χαμηλό που επηρεάζει την περιοχή με βροχές και χιονοπτώσεις.




'Ετσι θα συνεχιστεί ο καιρός έως και το τέλος του μήνα στην χώρα μας με καλοκαιρινές θερμοκρασίες και ανομβρία απο την ερχόμενη Τρίτη 24/4 με το θερμόμετρο για πολλές ημέρες να φτάνει και τους 30-31 βαθμούς κελσίου σε πολλές ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της χώρας μας.
 Δυστυχώς για τους φίλους αγρότες  που μου στέλνετε πολλά μηνύματα δεν φαίνεται καμία αχτίδα φωτός για βροχές έως και το τέλος του μήνα,οπότε τα ποτίσματα θα είναι καθημερινά σχεδόν και απαραίτητα για όλες τις καλλιέργειες για τις επόμενες 10 ημέρες.
 Όπως καταλαβαίνετε βγάλτε τα καλοκαιρινά απο τις ντουλάπες,ενώ οι τολμηροί μπορείτε να ξεκινήσετε τις βουτιές σας στις υπέροχες παραλίες τις χώρας μας,ενώ να σας θυμίσω οτι αυτή τη περιόδο η θερμοκρασία των θαλασσών στην Ελλάδα κυμαίνεται απο 15 βαθμούς στο βόρειο Αιγαίο και φτάνει έως και τους 18 με 19 στο Ιόνιο,την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Περισσότερες λεπτομέρειες για την Θεσσαλία στα τακτικά δελτία καιρού.

Για να έχετε τον καιρό με το μέρος σας ξέρετε απο που ενημερώνεστε!
Απο το πρώτο ερασιτεχνικό καιρικό blog της Θεσσαλίας!!

Πηγή χάρτη: meteociel.fr
Ανάλυση ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας:Παναγιώτης Αρχοντής,Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος-Προγνώστης.
Σελίδα στο fb: Κάντε like για έγκυρη ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου