Τελευταία ανανέωση: 8/11/2019


ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΙΣ 15:40 ΜΕ ΑΚΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΠΟΛΙΣ 99,4




*** ΟΙ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΜΟΥ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΝΕΟ SITE METEO-THESSALIA.GR ***

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Προοπτική επόμενης εβδομάδας

Ο Δεκέμβριος με το που ήρθε μας έβαλε κατευθείαν στον χειμώνα,με την θερμοκρασία να σημειώνει σημαντική πτώση,σημειώθηκαν πολλές βροχές,χιόνια στα ορεινά αλλά και πιό χαμηλά στην βόρεια χώρα,όπως για παράδειγμα η αξιόλογη χιονόπτωση χθές βράδυ 03/12 μέσα στην πόλη της Φλώρινας.

Απο εδώ και στο εξής θα έχουμε κάποια σκαμπανεβάσματα στην θερμοκρασία,αλλά αυτή και πάλι θα διατηρηθεί σε χειμωνιάτικα επίπεδα.Το Σ/Κ που έρχεται φαίνεται να είναι άκρως χειμωνιάτικο με βροχές,χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας,ενώ στην Δυτική Μακεδονία θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

 Την επόμενη εβδομάδα τώρα,συγκεκριμένα σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο GFS (Αμερικάνικο),θέλει ψυχρή εισβολή στην χώρα απο την Κυριακή,η οποία θα κορυφωθεί την Δευτέρα 10/12 με την θερμοκρασία να μην ξεπερνά στην βόρεια χώρα τους 4-5 βαθμούς και στην κεντρική τους 8,στα πεδινά όλα αυτά, γιατί στα ορεινά πιθανόν να σημειωθεί και ολικός παγετός!Δεν φαίνεται όμως υετός για να χιονίσει και σε πεδινές περιοχές στην βόρεια χώρα,άν και εφόσον υπάρξει υετός πιθανόν να ντυθεί στα λευκά ακόμα και η Θεσσαλονίκη.Όλα αυτά αν επαληθευτεί το συγκεκριμένο μοντέλο.

 Το ECMWF (Ευρωπαικό) θέλει πιό μαλακό καιρό απο την Δευτέρα με δημιουργία χαμηλού δυτικά της χώρας μας με βροχές,και πολλά χιόνια κυρίως στα ορεινά!Είναι δηλαδή πιό συγκρατημένο (όπως μας συνηθίζει άλλοστε) και δεν μας δείχνει κάποια ψυχρή εισβολή.
 Αυτά είναι τα βασικά που μας δείχνουν τα 2 απο τα πιο ''δημοφιλή'' προγνωστικά μοντέλα.

Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν,επειδή είμαστε 6 μέρες μακριά και η προγνωσιμότητα είναι πολύ χαμηλή,οποιαδήποτε αναφορά σε χιόνια,ακόμη και σε υψόμετρα θα ήταν πολύ ριψοκίνδυνη και εμείς στο meteoagia blog δεν τάζουμε χιόνια,άν δεν έχουμε βάσιμα στοιχεία!!

Η άποψη μου είναι οτι απο την νέα εβδομάδα κατα 60-70% θα έχουμε ψυχρή εισβολή στην χώρα μας,τώρα αν και κατα πόσο αυτή θα συνδυαστεί και με υετό έτσι ώστε περιοχές της βόρειας χώρας να ντυθούν στα λευκά θα το μάθετε στο παρόν blog με επόμενο δελτίο.
Όσο πλησιάζουμε προς εκείνες τις ημέρες τα στοιχεία θα είναι πιό έγκυρα και η προγνωσιμότητα καλύτερη,οπότε σύντομα θα αναφερθούμε σε αυτήν την σημαντική χειμωνιάτικη αλλαγή που ετοιμάζει η καιρική κουζίνα!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου